Honden coaching (nieuwkomers)

Als er een (nieuwe) hond of pup in huis komt, kan dit vele vragen met zich mee brengen. Speciaal hiervoor is de ‘honden coaching (nieuwkomers)’ ontwikkeld. Extra begeleiding met lessen bij jullie aan huis.

Ook als er al eerder honden in huis zijn geweest of nog steeds zijn, is een nieuwe hond toch weer even wennen. Vragen als: Hoe zat dat ook alweer met het aanleren van een bench? Of met het uitlaten aan de lijn? Hoe leer je eventjes alleen te zijn? Allemaal hele begrijpelijke vragen. Natuurlijk wil je graag met je hond/pup op cursus. Samen werken aan de socialisatie het opdoen van nieuwe indrukken en het zien van soortgenootjes. Maar soms is het ook fijn dat er een professional bij jullie meekijkt in huis. Om juist de ’thuis’ situaties een goede start te geven. Speciaal hiervoor is de honden coaching aan huis.

Honden coaching voor nieuwkomers, een goede start in huis.

Tijdens de Puppycursus wordt veel tijd besteed aan het socialiseren, leren samenwerken en een aantal commando’s. Natuurlijk kan je ook vragen stellen over bijvoorbeeld benchtraining of andere zaken thuis. Maar soms is het makkelijk dat er iemand met jullie meekijkt in de eigen omgeving en tips geeft. Hiervoor is de ‘honden coaching’ voor nieuwkomers. DoggyDoe komt bij jullie aan huis en helpt jullie op weg met een aantal standaardzaken:

  • Zindelijkheidstraining – Moet ik met plasmatjes werken of juist niet? Waarom plast mijn hond alleen in de tuin? En kan dit kwaad?
  • Benchtraining – Hoe pakken wij dit aan? Heeft de plaats van de bench invloed? En wat is dan het beste in onze situatie?
  • ’s Nachts slapen – Waarom piept mijn hond ’s nachts? Moet ik troosten of juist niet? Moet de hond op de slaapkamer slapen of juist direct beneden?
  • Wandelen aan de lijn – Waarom wil mijn hond niet lopen aan de lijn en gaat hij steeds zitten? Of waarom trekt hij zo (naar huis)? Wat kan ik hier het beste mee doen?
  • Alleen zijn – Hoe leer ik mijn hond eventjes alleen zijn? Hoe moet ik dit opbouwen?

Ook kunnen tijdens de honden coaching aan huis problemen of potentiële problemen besproken en geoefend worden:

  • Omgang met de kinderen – Hoe kunnen we dit begeleiden zodat het voor iedereen leuk is/blijft? Hoe kunnen de kinderen met de hond/pup spelen?
  • Omgang met de katten – De katten zijn bang voor de hond, wat kunnen we hieraan doen? Hoe kunnen we voorkomen dat de katten opgejaagd worden?
  • Overprikkeling en bijtgedrag – Onze pup bijt overal in, wat kunnen we hieraan doen? Onze hond kan niet goed rusten, hoe zorgen we er voor dat er toch voldoende geslapen wordt?
  • Alleen zijn – Mijn nieuwe hond wil niet alleen zijn en raakt dan helemaal overstuur. Hoe kunnen we leren dat alleen zijn ook oké is.

Voor de pup maar ook voor de (buitenlandse) herplaatser

De lessen zijn geschikt voor alle honden die korter dan zes weken bij nieuwe eigenaren zijn. Dus voor pups, maar ook voor de nieuwe herplaatser en/of buitenlandse hond.

Wat gaan we doen:

De honden coaching voor nieuwekomers, bestaat uit drie persoonlijke begeleidingsmomenten bij jullie aan huis. De eerste keer 60 minuten, opvolgend twee momenten van 30 minuten. Daarnaast is er gelegenheid om per app adviezen te vragen indien dat nodig is.

Interesse en benieuwd naar de kosten? Kijk dan hier.

Wil je graag starten een afspraak inplannen? Neem gerust dan contact op. Jullie les(sen) plannen we in overleg, op een geschikt moment.

Puppybegeleiding aan huis - DoggyDoe
Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by