Sociale Vaardigheden 1 & 2

Een vervolgcursus (gehoorzaamheid) volgen? De Sociale Vaardigheden 1 & 2 zijn geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen vinden plaats op openbare locaties. Voorbijgangers zoals: fietsers, andere honden en kinderen zijn dan ook niet ongewoon.

In de training wordt dus net als in het dagelijks leven, geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor gewenst vertonen gedrag extra moeilijk is. Soms is het ondanks de afleiding, noodzakelijk dat de hond de opdracht goed uitvoert. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties voorkomen worden.
Een voorbeeld: U geeft uw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor de hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk. Deze en soortgelijke situaties worden geoefend binnen de Sociale Vaardigheidscursussen. Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de eigenaar- hond- combinatie.

Wat gaan we doen:

De sociale vaardigheidslessen zijn gericht op het dagelijks leven en de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Oefeningen uit de basiscursus zullen worden herhaald, verzwaard en uitgebreid. Ook zullen er nieuwe vaardigheden worden aangeleerd zoals:

  • Elkaar begroeten met hond.
  • Stilstaan ‘stop’
  • De hond van je af sturen.
  • Links en rechts volgen
  • Naar de  ‘plaats’ sturen (op afstand)

De Sociale Vaardigheden 2 is het vervolg op de Sociale Vaardigheden 1.

Kenmerk:

Puber
Ook voor de puberende hond is de cursus een mooie aanvulling. Doordat er in de pubertijd veel gebeurt in een hondenkoppie, is er soms wat minder tijd voor de baas. Binnen de sociale vaardigheidstraining worden afwisselende en uitdagende oefeningen aangeboden zodat het ook voor de puberende hond een uitdaging blijft om mee te doen.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda. Voor beschikbaarheid en aanmeldingen kunt u contact op nemen via het aanmeldformulier.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by