Balans, Beweging en Beleving

De Balans, Beweging en Beleving cursus is geschikt voor honden van jong tot oud. Ook honden die lichamelijk problemen hebben, kunnen deelnemen aan de cursus. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de mogelijkheden en de plezierbeleving van de hond. De cursus is ook geschikt voor baasjes die door lichamelijk klachten niet altijd even veel met hun hond kunnen spelen.

De Balans, Beweging en Beleving cursus wordt alleen privé aangeboden. Hierdoor kunnen de lessen echt worden afgestemd op het individu en het persoonlijke leerproces. Wil je balans- en coördinatie-oefeningen in groepsvorm kijk dan bij de Body & Brain strippenkaart.

Wat gaan we doen:

Binnen de cursus Balans, Beweging en Beleving wordt aandacht besteed aan het beleven van het bewegen. Door middel van balansoefeningen wordt de hond gestimuleerd om bewust om te gaan met zijn eigen lichaam. De lessen van de cursus zijn afwisselend en er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van hond en baas.
Spelenderwijs worden er balans- en bewegingsoefeningen aangeboden waarbij de hond de tijd krijgt om de oefeningen zelf te ontdekken en te beleven. Het samendoen zorgt voor het vergroten van het vertrouwen in de eigenaar waardoor er een sterke hond/ eigenaar-relatie kan ontstaan.

Kenmerk:

Zelfvertrouwen verhogend
Doordat er veel kleine successen en overwinningen in korte tijd worden geboekt, neemt het zelfvertrouwen van hond en eigenaar toe. Voor de onzeker aangelegde honden is deze cursus ook zeker een aanrader. Ook voor de honden waarbij vertrouwen in eigen lichaam vermindert, door ziekte, blessures of ouderdom, werkt de cursus stimulerend.

Zelfcontrole verhogen
In de cursus Balans, Beweging en Beleving leert de hond hoe hij met zijn lichaam om moet gaan en zich moet concentreren op zijn bewegingen. Dit maakt de cursus ook uitermate geschikt voor honden die hier moeite mee hebben. Zo wordt de ‘lomperik’ gestimuleerd om bewuster bewegingen te maken en zal de ‘spring in’t veld’ oefenen met concentratie.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by