Detectie

Detectie is een vorm van zoeken. Bij detectiewerk moet de hond een specifieke geur zien te vinden in een bepaalde ruimte. Als de geur gevonden is, moet de hond aan zijn eigenaar duidelijk maken waar de geur zich bevindt. Belangrijk hierbij is dat de hond getraind is op de specifieke geur of geuren.

Maak van jouw hond een echte ‘speurneus’!


De hond ziet de wereld door zijn neus. Juist van die neus maken wij gebruik tijdens de detectielessen.


Professioneel gebruik van detectiehonden is bijvoorbeeld een narcotica-zoekhond die op een vlieghaven wordt ingezet om bepaalde drugs te zoeken in bagage van de reizigers. Of een explosieven- zoekhond die wordt ingezet om te zoeken naar explosieve stoffen in bijvoorbeeld een voetbalstadion. Tijdens de lessen zoeken wij natuurlijk niet op drugs of explosieven. Wel zoeken we op dezelfde manier naar een bepaalde geur bijvoorbeeld vanille, koffie of steranijs. We leren de honden de geur te herkennen en op te zoeken in een bepaalde ruime. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een hele ruimte maar ook van een zoekmuur.

Voor wie is detectie geschikt

Detectie is geschikt voor iedere hond. Jong, oud, gezond of met lichamelijke beperkingen. Doordat de hond in eigen tempo kan zoeken is het ook heel geschikt voor honden die door blessures niet veel kunnen maar wel bezig willen zijn. De hond ziet de wereld door zijn neus, en juist van die neus maken wij gebruik tijdens de detectie. Veel honden halen hier dan ook ontspanning en voldoening uit.

De detectielessen zijn geestelijk erg vermoeiend voor de hond. Hierom zullen we niet de hele tijd bezig zijn met zoeken en zullen we de honden ook in de rust zetten, zodat ze alle prikkels kunnen verwerken.

Detectie cursus

De cursus detectie bestaat uit 5 lessen. In deze lessen gaan jij en jouw hond bezig met de basis beginselen van detectie en geurherkenning. Aan het eind van deze lessen herkent jouw hond de aangeleerde geur en zou je de sorteerproef kunnen afleggen.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account. De beschikbaarheid is up-to-date. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen. Staat er geen datum in het overzicht? Helaas staat er dan (nog) niks gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van de planning? Stuur dan een mailtje.

Detectie strippenkaart

De strippenkaarten (10 lessen) zijn bedoelt voor honden die bekend zijn met de aangeleerde geur. Deze honden hebben de sorteerproef al afgelegd of zijn op het punt om deze af te leggen. Iedereen in deze lessen werkt op zijn eigen niveau en eigen leerdoelen.

Het aanschaffen van een strippenkaart werkt net even anders… De strippenkaart is namelijk bedacht zodat jijzelf, net even flexibeler, jouw lessen kan inplannen. Wil je graag mee doen? Aanmelden kan op de volgende manier:

  • Je logt in bij jouw account (of maakt deze eerst aan).
  • Je klikt via het menu op de optie ‘Stippenkaart kopen’.
  • Selecteer welke strippenkaart je wilt kopen (soort lessen) en hoeveelheid lessen (5 of 10 lessen).
  • Betaal de door jouw gekozen strippenkaart.
  • Hierna ontvang je een bevestiging, als je deze hebt ontvangen kan je jouw lesdata selecteren.

Gelukt? Jullie kunnen starten met de lessen! Lukt het niet of heb je nog vragen? Neem dan even contact op.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by