Hoopers

Hoopers is een van de nieuwere hondensporten in Nederland. Ondanks dat het nieuw is groeit de sport ontzettend snel. Dit heeft natuurlijk een reden, Hoopers is namelijk super leuk om te doen!

Daarbij komt dat deze hondensport geschikt is voor iedere hond. Of je nu een jonge, oude, drukke, rustige, onzekere, grote of kleine hond hebt: Hoopers is geschikt voor elke hond (en baas)!

Hoopers is geschikt voor iedere hond en baas!

De sport Hoopers bestaat uit het lopen van een parcours met hoops, tunnels, tonnen en hekjes. Je hond loopt het parcours en het is jouw taak om hem zo goed mogelijk te sturen! In het parcours wordt de hond op afstand gestuurd door de baas, om deze reden is de sport ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Door middel van lichaamstaal en stem wordt de hond door het parcours gestuurd. Hoe beter de samenwerking, hoe beter je parcours gaat! In de Hoopers cursus bouwen we dit stap voor stap op door o.a. de onderdelen van het parcours aan te leren, te trainen op motivatie en communicatie en te leren je hond te sturen (ook op afstand!). De focus ligt op samenwerking tussen jou en je hond en het trainen op zelfvertrouwen.

Hoopers zorgt voor zowel geestelijke als lichamelijk inspanning en is een ontzettend leuke sport! Het is een goede voorbereiding voor verschillende andere hondensporten zoals bijvoorbeeld behendigheid. Een super fijne sport voor oudere honden die het wat rustiger aan moeten doen en bijvoorbeeld uit de wedstrijdsport komen. Er zitten geen sprongen in het parcours, waardoor de fysieke belasting van de hond minimaal is. Parcoursen en oefeningen kunnen altijd aangepast worden aan eventuele beperkingen van de hond.

Mee doen?!

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account.

De beschikbaarheid is up-to-date. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen. Staat er geen datum in het overzicht? Helaas staat er dan (nog) niks gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van de planning? Stuur dan een mailtje.

Agenda Hoopers

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by