Puppycursus

De puppycursus is bedoeld voor pups vanaf 8 tot 14 weken samen met hun eigenaar. De cursus duurt totaal vijf weken waarbij de nadruk ligt op de socialisatie en ’leren’.

De nadruk ligt bij de puppycursus op ‘leren’. Dit klinkt heel breed en dat is het ook. Voor kleine pups die net bij hun eigenaar zijn, gaat er een hele andere wereld open. De pup is bij zijn moeder en nestgenoten weg en moet ineens meedraaien in de mensenwereld: aan de riem lopen, netjes zitten en niet bijten tijdens het spelen. Een pup moet ‘leren’. Leren hoe hij zich moet gedragen rondom mensen en mee moet draaien in het misschien wel een druk gezin. Hier hoort natuurlijk een aantal commando’s bij, maar leren gaat veel verder. Het gaat ook om omgangsvormen naar mensen maar ook naar soortgenoten. Het gaat om even alleen thuis kunnen blijven maar ook het niet trekken aan de riem is niet onbelangrijk. Kortom er komt heel wat bij kijken voor een pup om goed mee te kunnen draaien in het nieuwe gezin. Ook voor jou als eigenaar is een pup in huis een hele verandering. Ook als de nieuwe pup al ‘de zoveelste hond’ is. Elke pup heeft een andere karakter en elke keer is de situatie net even anders.

Tijdens de puppycursus bij DoggyDoe

Wat gaan we doen:

De lessen zijn zó ingericht dat er verschillende onderwerpen aan bod komen:
✅ Hoe leert mijn pup? Kan ik hier gebruik van maken tijdens het trainen?
✅ Wanneer is mijn pup moe? En hoe merk ik dat?
✅ Angstfase. Wat is het en hoe ga je er mee om?
✅ Is spelen altijd goed? Hoe en wanneer dan wel?
✅ Hoe geeft mijn pup aan dat hij iets niet wil?

Natuurlijk wordt er ook geoefend met een aantal commando’s, onder andere:
✅ Hierkomen op commando
✅ Zitten
✅ Liggen
✅ Los laten van voorwerpen
✅ Zacht aanpakken van voer
✅ Het ruilen van lekkers

Daarnaast krijgt u door middel van ‘hand-outs’ ook extra achtergrondinformatie mee over de volgende onderwerpen:
✅ Zindelijkheid
✅ Wandelen aan de lijn
✅ Alleen leren zijn
✅ Benchtraining
✅ Socialisatie

Socialisatie

Een goed begin is het halve werk! Dit is zeker het geval bij de socialisatie van pups. Een hond heeft een ontwikkelingspatroon. Hierbinnen is te zien dat honden tot ongeveer 14 weken, de ervaringen die zij vóór die tijd mee krijgen, als normaal beschouwen. Deze fase wordt ‘de eerste socialisatie fase’ genoemd. Om deze reden is het in deze periode extra belangrijk dat jouw pup zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet. Een goede socialisatie legt de basis voor een zelfverzekerde hond met een vriendelijke en open houding. De puppycursus wordt dan ook zo ingericht dat jouw pup zo veel mogelijk positieve ervaringen op doet. Omdat (positieve) ervaringen voor iedereen, zowel hond en mens, persoonlijk zijn. Is er in de lessen aandacht voor het individuele leerproces.

Enthousiast? Wil je mee doen?

Groepscursus: Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw pup dan in. Check de les momenten (dagen en tijden) in de agenda hieronder. Eerst registreer je jouw gegevens en die van jouw pup. Onder een les moment (groene plusje), kan je selecteren welke dag je wilt beginnen. De puppycursus is op instroombasis, je kan dus direct beginnen als jouw pup (minimaal drie dagen) in huis is. De beschikbaarheid is up-to-date. De opvolgende lessen zijn wekelijks op dezelfde dag en tijd zoals aangegeven bij jouw aanmelding. De kosten voor de groepscursus zijn €100,-

Privécursus: Liever privélessen? Registreer jezelf en je pup dan in jullie account, hierna stuur een mailtje toe. We kunnen dan de agenda’s even naast elkaar leggen en kijken naar de mogelijkheden. De kosten voor de privécursus zijn €155,-

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by