Sociale (hond) Vaardigheden 1 & 2

Het vervolg (basis gehoorzaamheid) direct in de praktijk.

Je wilt graag een sociale hond die met jouw mee kan gaan naar dagelijkse situaties. Een sociale hond, die niet op elke andere hond af wil die hij ziet, een hond niet op mensen springt en die met jou mee kan lopen door drukkere omgevingen. Tijdens de Sociale (hond) Vaardigheden 1 & 2 gaan we hiermee aan de slag. De lessen zijn geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen vinden plaats op verschillende openbare locaties. Hierbij komen we alledaagse situaties tegen: fietsers, langslopende andere honden en kinderen, zijn in deze lessen niet ongewoon.

Een sociale hond, met ons dagelijks leven als uitgangspunt.

In deze training wordt dus net als in het dagelijks leven geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor het heel moeilijk kan zijn voor jouw hond, om gewenst (sociaal) gedrag te vertonen. Ondanks de afleiding is het soms noodzakelijk dat jouw hond een opdracht goed uitvoert en luistert. Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor voorkomen worden. Onder andere het onderstaande voorbeeld en soortgelijke situaties, worden geoefend tijdens de Sociale Vaardigheidscursussen. Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de hond- eigenaar combinatie.
Een voorbeeld: je geeft jouw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor een hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk.

Wat we doen:

De Sociale Vaardigheden 1 & 2 bestaan uit vijf lessen. Deze lessen zijn gericht op omgangsvaardigheden in het dagelijks leven, met de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Oefeningen uit de basiscursus zullen worden herhaald, verzwaard en uitgebreid. Ook zullen er nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. De Sociale Vaardigheden 2 is het vervolg op de Sociale Vaardigheden 1. De oefeningen worden hierbij uitgebreid en verzwaard. De nadruk ligt bij de Sociale Vaardigheden 2 vooral bij het op afstand werken.

Vaardigheden waar we mee oefenen:

✅ Mensen begroeten, zonder op te springen. ✅ Elkaar begroeten met hond zonder op elkaar te reageren. ✅ Stilstaan ‘stop’. ✅ Links en rechts naast lopen. ✅ Naar de  ‘plaats’ sturen (op afstand). ✅ ‘Geparkeerd’ wachten. ✅ Extra (leuke) aandachtsoefeningen. Naast het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt er ook veel aandacht besteed aan de uitvoering van de volgende oefeningen. ✅ De snelheid van de oefening ‘hier’. ✅ Wandelen aan de lijn, zonder te trekken en te reageren op de omgeving. ✅ Wachten met afleiding.

Basis vaardigheden vooraf

De Sociale (hond) Vaardigheden is het vervolg van de basiscursus gehoorzaamheid. Om mee te doen met de gehoorzaamheidslessen in sociale situaties moeten jij en jouw hond de volgende vaardigheden beheersen:
  • Je kan jouw hond afleiden (op afstand) bij afleiding.
  • Jouw hond kan (op afstand van afleiding) mee wandelen aan een ontspannen lijn.
  • Jouw hond kan zitten en wachten op commando. Je kan de afstand tot jouw hond minimaal drie stappen vergroten.
  • Jouw hond kan op commando naast ‘volgen’, minimaal drie passen.

Privé

Beheersen jij en jouw hond nog niet (volledig) aan de bovenstaande vaardigheden? Maar past de basiscursus ook niet helemaal… Dan plannen we eerst privélessen (30 min. aantal in overleg) buiten op locatie. We gaan dan aan de slag met de bovenstaande vaardigheden en extra afleiding. Zo kunnen we er voor zorgen dat jij en jouw hond tijdens de Sociale Vaardigheden jullie trainingskills volledig kunnen ontwikkelen. (Eerst) Privé aan de slag?Neem dan contact op. We kijken samen naar de mogelijkheden in de agenda. Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account. De beschikbaarheid is up-to-date. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen.
Vervolg gehoorzaamheid - Elkaar begroeten, tijdens de Sociale (hond) Vaardigheden
Vervolg gehoorzaamheid – Elkaar begroeten tijdens de Sociale (hond) Vaardigheden 1
Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by