Sociale Vaardigheden 1 & 2

Een vervolgcursus (gehoorzaamheid) volgen?

De Sociale Vaardigheden 1 & 2 zijn geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen zullen plaats vinden op verschillende openbare locaties. Hierbij zijn alledaagse situaties zoals: fietsers, andere honden en kinderen zijn dan ook niet ongewoon.

Het dagelijks leven als uitgangspunt

In de training wordt dus net als in het dagelijks leven, geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor het heel moeilijk kan zijn voor de hond, om gewenst (sociaal) gedrag te vertonen. Ondanks de afleiding, is het soms noodzakelijk dat uw hond een opdracht goed uitvoert. Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor voorkomen worden.
Een voorbeeld: U geeft uw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor de hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk. Onder andere het voorgaande voorbeeld en soortgelijke situaties, worden geoefend tijdens de Sociale Vaardigheidscursussen. Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de hond- eigenaar combinatie.

Wat gaan we doen:

De Sociale Vaardigheden 1 & 2, bestaan uit vijf lessen. Deze lessen zijn gericht op omgangsvaardigheden in het dagelijks leven, met de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Oefeningen uit de basiscursus zullen worden herhaald, verzwaard en uitgebreid. Ook zullen er nieuwe vaardigheden worden aangeleerd zoals:

  • Mensen begroeten, zonder op te springen.
  • Elkaar begroeten met hond, zonder op elkaar te reageren.
  • Stilstaan ‘stop’
  • Links en rechts naast lopen
  • Naar de  ‘plaats’ sturen (op afstand)
  • ‘Geparkeerd’ wachten

Naast het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt er ook veel aandacht besteed aan de uitvoering van de volgende oefeningen.

  • De snelheid van de oefening ‘hier’.
  • Wandelen aan lijn, zonder te trekken en te reageren op de omgeving.
  • Wachten met afleiding.

De Sociale Vaardigheden 2 is het vervolg op de Sociale Vaardigheden 1. De oefeningen worden hierbij uitgebreid en verzwaard. De nadruk ligt vooral op het op afstand sturen van je hond.

Kenmerk:

Puber
Ook voor de puberende hond zijn de Sociale Vaardigheden 1 & 2 een mooie aanvulling. Doordat er in de pubertijd veel gebeurt in een hondenlijf en koppie, is er soms wat minder ruimte voor de eigenaar. Binnen deze lessen zijn de oefeningen afwisselend en uitdagend. Hierdoor blijft het ook voor de  puberende hond een leuke uitdaging  om mee te doen.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda. Als u zich wilt aanmelden, neem dan contact op via het aanmeldformulier. Benieuwd naar de kosten? Kijk dan hier.

Vervolg gehoorzaamheid - Elkaar begroeten, tijdens de Sociale Vaardigheid
Vervolg gehoorzaamheid – Elkaar begroeten, tijdens de Sociale Vaardigheid

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by