Sociale Vaardigheden 1 & 2

Het vervolg (gehoorzaamheid) direct in de praktijk.

De Sociale Vaardigheden 1 & 2 zijn geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen zullen plaatsvinden op verschillende openbare locaties. Hierbij zijn alledaagse situaties zoals: fietsers, andere honden en kinderen, niet ongewoon.

Het dagelijks leven als uitgangspunt.

In de training wordt dus net als in het dagelijks leven geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor het heel moeilijk kan zijn voor de hond, om gewenst (sociaal) gedrag te vertonen. Ondanks de afleiding is het soms noodzakelijk dat jouw hond een opdracht goed uitvoert. Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor voorkomen worden. Een voorbeeld: je geeft jouw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor een hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk. Onder andere het voorgaande voorbeeld en soortgelijke situaties, worden geoefend tijdens de Sociale Vaardigheidscursussen. Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de hond- eigenaar combinatie.

Wat we doen:

De Sociale Vaardigheden 1 & 2 bestaan uit vijf lessen. Deze lessen zijn gericht op omgangsvaardigheden in het dagelijks leven, met de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Oefeningen uit de basiscursus zullen worden herhaald, verzwaard en uitgebreid. Ook zullen er nieuwe vaardigheden worden aangeleerd.

Vaardigheden waar we mee oefenen:

✅ Mensen begroeten, zonder op te springen. ✅ Elkaar begroeten met hond zonder op elkaar te reageren. ✅ Stilstaan ‘stop’. ✅ Links en rechts naast lopen. ✅ Naar de  ‘plaats’ sturen (op afstand). ✅ ‘Geparkeerd’ wachten. ✅ Extra (leuke) aandachtsoefeningen. Naast het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt er ook veel aandacht besteed aan de uitvoering van de volgende oefeningen. ✅ De snelheid van de oefening ‘hier’. ✅ Wandelen aan de lijn, zonder te trekken en te reageren op de omgeving. ✅ Wachten met afleiding. De Sociale Vaardigheden 2 is het vervolg op de Sociale Vaardigheden 1. De oefeningen worden hierbij uitgebreid en verzwaard. De nadruk ligt vooral op het op afstand sturen van je hond.

De puberende hond

Ook voor de puberende hond zijn de Sociale Vaardigheden 1 & 2 een mooie aanvulling. Doordat er in de pubertijd veel gebeurt in een hondenlijf en koppie, is er soms wat minder ruimte voor de eigenaar. Binnen deze lessen zijn de oefeningen afwisselend en uitdagend. Hierdoor blijft het ook voor de puberende hond een leuke uitdaging  om mee te doen.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account. De beschikbaarheid is up-to-date. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen. Liever privélessen? Schrijf je hond dan in én stuur een mailtje. We kunnen dan de agenda’s even naast elkaar leggen en kijken naar de mogelijkheden.
Vervolg gehoorzaamheid - Elkaar begroeten, tijdens de Sociale Vaardigheid
Vervolg gehoorzaamheid – Elkaar begroeten tijdens de Sociale Vaardigheid
Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by