Over DoggyDoe

Hoe het allemaal begon

Op 1 oktober 2016 is DoggyDoe Cursussen & Activiteiten geboren. Het gezicht achter DoggyDoe ben ik: Selma Bayrak.

Eindelijk is het zover: met DoggyDoe kan en mag ik honden met hun eigenaren onder andere helpen met: gehoorzaamheid, leren luisteren naar elkaar, elkaar leren begrijpen en samen lol maken. Natuurlijk was ik hier al langere tijd mee bezig, ook voordat DoggyDoe bestond. Een passie komt niet zomaar uit de lucht vallen… Hieronder zal ik mijzelf voorstellen, en uitleg geven over hoe mijn passie is ontstaan, en hoe DoggyDoe is geboren.

Selma Bayrak

Ik heb altijd van dieren en mensen gehouden en het prettig gevonden om onder de dieren en mensen te zijn, waar nodig te helpen. Dit is ook de reden waarom ik een opleiding tot Beeldend Creatief Therapeut heb gevolgd, en deze in 2013 heb afgerond. In deze tijd kreeg ik mijn eerste hond: Alto.

Het laatste jaar van mijn opleiding Creatieve Therapie heb ik een traject (minor) gevolgd, waarbij paarden werden ingezet bij therapie voor mensen, door middel van “spiegelen”. Omdat ik zelf geen paard had, heb ik samen met mijn hond veel opdrachten en activiteiten uitgevoerd. Tijdens dit proces heb ik echt kunnen ervaren dat er een speciale band met een hond kan worden opgebouwd. Samenwerken, luisteren naar elkaar, en respect hebben voor elkaar, is iets wat ik toen echt heb kunnen leren en toepassen. Deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in “het gedrag” van honden. Door middel van cursussen en opleidingen, ben ik mijzelf steeds meer gaan ontwikkelen waardoor mijn kennis enorm werd vergroot.

In de afgelopen jaren heb ik andere honden en hondeneigenaren begeleid in leerprocessen. Hierbij ging het om het aanleren van basisvaardigheden, maar ook om inzicht te krijgen in gedrag en het ombuigen van ongewenst gedrag. De meeste honden en eigenaren hebben gemeen dat zij graag samen een fijne tijd en plezier hebben. Dat wordt dan ook zeker meegenomen in de oefeningen en trainingen.

Naast oefeningen gehoorzaamheid is er ook aandacht voor de relatie tussen hond en eigenaar. Dit is ook wat ik door middel van DoggyDoe wil bereiken.

Samen plezierig leren… dat werkt!

Selma Bayrak met haar hond Gosse
Selma Bayrak met haar hond Gosse

Tessa Verburgt

Hallo! Mijn naam is Tessa Verburgt en ik mag sinds 2021 het team van hondenschool Doggydoe versterken. Ik ben begonnen met een opleiding bedrijfsleider dierverzorging toen ik 17 was en heb deze met succes afgerond. Dat is iets met dieren wilde doen was voor mij dus al vroeg duidelijk. Echter kwam ik pas toen ik aan de slag ging als dierverzorger in een hondenpension erachter dat mijn passie ligt bij de honden.

In 2018 heb ik besloten mijzelf bij te scholen en inmiddels heb ik alle modules tot kynologisch instructeur met succes afgerond en ben ik verder veel bezig met hondentaal. Ook ben ik mij aan het specialiseren in hoe je honden in kan zetten in de zorg, dit doe ik door verscheidene cursussen te volgen en met de opleiding Diermanagement aan het HVHL.

Ik ben opgegroeid met honden en verwelkom in de zomer van 2021 mijn eerste eigen hond, een Golden Retriever teef.
Wat ik belangrijk vind in een mens-hond relatie is dat je op elkaar kunt vertrouwen, fijn samen kunt werken, goed met elkaar kunt communiceren en enorm veel plezier kan beleven samen. Deze aspecten zullen dan ook zeker centraal staan tijdens de trainingen die ik geef.

Tessa met haar hond Cira

Vakkennis en Ontwikkeling

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en verdieping te zoeken in vakkennis. Hierdoor kan er meer inzicht worden verworven, ook kunnen reeds verworven inzichten hierdoor efficiënter overgebracht worden op anderen. DoggyDoe vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn/blijven van ontwikkelingen en inzichten. Klik hier om een opleidingsoverzicht in te zien.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by