Over DoggyDoe

Op 1 oktober 2016 is DoggyDoe Cursussen & Activiteiten geboren. Het gezicht achter DoggyDoe ben ik: Selma Bayrak.

Eindelijk is het zo ver: middels DoggyDoe, kan en mag ik honden met hun eigenaren onderandere helpen met: gehoorzaamheid, leren luisteren naar elkaar, elkaar leren begrijpen en samen lol maken. Natuurlijk was ik hier al langere tijd mee bezig, ook voordat DoggyDoe bestond. Een passie komt niet zomaar uit de lucht vallen… Hieronder zal ik mijzelf voorstellen, en uitleg geven hoe mijn passie is ontstaan, en hoe DoggyDoe is geboren.

Hoe het allemaal begon

Ik heb altijd van dieren en mensen gehouden en het prettig gevonden om onder de dieren en mensen te zijn, waar nodig te helpen. Dit is ook de reden waarom ik een opleiding tot Beeldend Creatief Therapeut heb gevolgd, en deze in 2013 heb afgerond. In deze tijd kreeg ik mijn eerste hond: Alto.

Het laatste jaar van mijn opleiding Creatieve Therapie heb ik een traject (minor) gevolgd, waarbij paarden werden ingezet bij therapie voor mensen, door middel van “spiegelen”. Omdat ik zelf geen paard had, heb ik samen met mijn hond veel opdrachten en activiteiten uitgevoerd. Tijdens dit proces heb ik echt kunnen ervaren dat er een speciale band met een hond kan worden gebouwd. Samenwerken, luisteren naar elkaar, en respect hebben voor elkaar, is iets wat ik toen echt heb kunnen leren en toepassen. Deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in “het gedrag” van honden. Door middel van cursussen en opleidingen, ben ik mijzelf steeds meer gaan ontwikkelen, waardoor mijn kennis enorm werd vergroot.

In de afgelopen jaren heb ik andere honden en hondeneigenaren begeleid in leerprocessen. Hierbij ging het om het aanleren van basisvaardigheden, maar ook om het inzicht te krijgen in gedrag en het ombuigen van ongewenst gedrag. De meeste honden en eigenaren hebben gemeen dat zij graag samen een fijne tijd en plezier hebben. Dat wordt dan ook zeker mee genomen in de oefeningen en trainingen.

Naast oefeningen gehoorzaamheid is er ook aandacht voor de relatie tussen hond en eigenaar. Dit is ook wat ik door middel van DoggyDoe wil bereiken.

Samen plezierig leren… dat werkt!

Vakkennis en Ontwikkeling

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en verdieping te zoeken in vakkennis. Hierdoor kan er meer inzicht worden verworven, ook kunnen reeds verworven inzichten hierdoor efficiënter overgebracht worden op anderen. DoggyDoe vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn/blijven van ontwikkelingen en inzichten.

Overzicht opleidingen Selma Bayrak

Jaar 2015

TitelOpleiderSoort
Kynologisch Instructeur 1Martin Gaus AcademieOpleiding
Kynologisch Instructeur 2Martin Gaus AcademieOpleiding
Kynologisch Instructeur 3Martin Gaus AcademieOpleiding
Kynologisch InstructeurMartin Gaus AcademieOpleiding
Pijn bij hondenTo The DogsLezing

Jaar 2016

Titel Opleider Soort
EHBO- hond Martin Gaus Academie Cursus
Balans & Coördinatie Dogs in Balance Lezing
Van Bouw tot Beweging KynoSpirit Cursus

Jaar 2017

Titel Opleider Soort
Puberteit bij honden Sam Turner Lezing
Hondendenksport Woef@Work Cursus
Uitvallende hond Monique Bladder Lezing
Verantwoorde trainingsprincipes Fit Dog Program Lezing
Hoog Risico Honden Trainingscentrum Alert Cursus

Jaar 2018

Titel Opleider Soort
Kind en hond samen veilig! Esmeralda Louwes Lezing
Socialisatie en training van pups Marcel Nijland Lezing
Activiteitencoach Module 1 Tinley Academie Opleiding
Detectie Instructeur level 1 Scent Imprint For Dogs Opleiding

Jaar 2019

Titel Opleider Soort
Zware jongens en pittige meiden Wendy Las- van Bennekom Lezing
Ras-specifiek gedrag Tinley Academie Cursus
Vechtende honden Tinley Academie Cursus

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by