Puppycursus

De puppycursus is bedoeld voor pups vanaf 8 tot 14 weken samen met hun eigenaar. De cursus duurt totaal vijf weken waarbij de nadruk ligt op de socialisatie en ’leren’.

Wat gaan we doen:

De nadruk ligt bij de puppycursus op ‘leren’. Dit klinkt heel breed en dat is het ook. Voor kleine pups die net bij hun eigenaar zijn, gaat er een hele andere wereld open. De pup is bij zijn moeder en nestgenoten weg en moet ineens mee draaien in de mensenwereld: aan de riem lopen, netjes zitten en niet bijten tijdens het spelen. Een pup moet ‘leren’. Leren hoe hij zich moet gedragen rond om mensen en mee moet draaien in het misschien wel een druk gezin. Hier hoort natuurlijk een aantal commando’s bij, maar het leren gaat veel verder. Het gaat ook om omgangsvormen naar mensen maar ook naar soortgenoten. Het gaat om even alleen thuis kunnen blijven maar ook het niet trekken aan de riem is niet onbelangrijk. Kortom er komt heel wat bij kijken voor een pup om goed mee te kunnen draaien in het nieuwe gezin. Ook voor u als eigenaar is een pup in huis een hele verandering. Ook als de nieuwe pup al ‘de- zoveelste- hond’ is, is het door het andere karakter en de andere situatie toch elke keer net even anders.

Verschillende thema’s komen in deze lessen naar voren:

  • Hoe kan ik mijn hond iets leren?
  • Wanneer wordt mijn pup zindelijk en wat kan ik hier mee doen?
  • Angstfase. Wat is het en hoe ga je er mee om?
  • Hoe leer ik mijn pup alleen te zijn?
  • Spelen hoe en wanneer?
  • Netjes lopen aan de riem.

Kenmerk:

Socialisatie
Een goed begin is het halve werk! Dit is zeker het geval bij de socialisatie van pups. Een hond heeft een ontwikkelingspatroon. Hierbinnen is te zien dat honden tot ongeveer 13 weken, de ervaringen die zij vóór die tijd mee krijgen, als normaal beschouwen. Deze fase wordt ‘de eerste socialisatie fase’ genoemd. Om deze reden is het in deze periode extra belangrijk dat uw pup zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet. Een goede socialisatie legt de basis voor een zelfverzekerde hond met een vriendelijke en open houding. De puppycursus wordt dan ook zo ingericht dat uw pup, zo veel mogelijk positieve ervaringen op doet. Omdat positieve ervaringen door iedereen, zowel hond en mens, anders ervaren worden, is er in de lessen aandacht voor het individuele leerproces.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda. Voor beschikbaarheid en aanmeldingen kunt u contact op nemen via het aanmeldformulier.

Tijdens een puppycursus bij Hondenschool DoggyDoe

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by