Kenmerken

– één verhelderende theorieles (90 minuten).
– vijf praktijklessen (45 minuten).
– speciaal gericht op het puberbrein.

Groepslessen -> max. vier honden €225,-

Puber honden kunnen lastig zijn: ze luisteren niet, willen niet meer ‘hier’ komen, ontploffen van de energie, zijn super snel afgeleid en herinneren zich niks meer van de training die ze hebben gehad.
‘Juist in deze periode is het ongelooflijk belangrijk om door te gaan met training.’ Iedereen kan zich hier wat bij voorstellen. Maar… Het is ook juist in de pubertijd dat trainen ontzettend moeilijk is en dat de standaard training misschien wel helemaal niet lukt.

‘Pubers hebben bananen in hun oren.’

of… is er wat anders aan de hand?


In de pubercursus gaan we verder dan de ‘standaard’ gehoorzaamheid. We kijken tijdens de theorieles naar het brein van de pubers en de werking hiervan. Wat gebeurt er nu anders dan in de periode hierna of hiervoor. Dit zorgt voor inzicht en begrip. Jouw puber probeert jou namelijk niet te pesten door niet te luisteren. Door deze theoretische achtergrond kan je goed voorbereid aan de training beginnen.

De pubercursus speciaal voor puber honden met hun gemotiveerde eigenaar. We gaan praktisch de slag met speciale puber oefeningen: clickertraining, sport en spel, impulscontrole, bewust aanraken, hersenwerk, leren kiezen (en keuze beïnvloeden), neuswerk, spel oefeningen en lichaamstaal (communicatie ook naar andere honden)

De pubertijd bij honden is net als bij mensen hormoon afhankelijk. De ene is wat eerder, de andere wat later. Gemiddeld is vanaf 6 maanden, de cursus is geschikt tot honden van ongeveer 2 jaar. Wanneer je zeker weet dat hormonen een rol gaan spelen in het lijf van jouw hond is als teven (voor het eerst) loops zijn geweest en reuen met hun poot omhoog beginnen te plassen. Vertoont jouw puber deze kenmerken? Dan kunnen jullie aan de slag!

De cursus is geschikt voor elke puber met gemotiveerde eigenaar, die (anders) willen leren kijken naar zijn/haar puberhond. Wel belangrijk is dat je bekende bent bij DoggyDoe of al enige ervaring hebt met trainen. Heb je vragen over jouw deelname? Neem dan even contact op.

Enkele ervaringen

 • Sylke met Atlas

  Pomeriaan x Husky Leerzame cursus waarbij ingespeeld wordt op het puberbrein en pubergedrag. Mijn hond…

  Lees verder

 • Nick met Appa

  Pomeriaan x Husky Samen met Appa (Pomsky) de pubercursus gedaan , de cursus was nog…

  Lees verder

 • Therese met Bo

  Labrador De pubercursus geeft inzicht in het puberbrein van je hond. Eerste les bestaat uit…

  Lees verder