Kenmerken

– Praktijk op binnenlocatie van DoggyDoe (lees hier waarom)
– Online oefeningen terugkijken én veel extra informatie.
– Theorie waarbij je echt leert kijken en luisteren naar jouw hond.

Groepslessen -> 7 lessen, 50 minuten, max. 5 honden -> €175,-
VIP lessen -> 7 lessen, 40 minuten, max. 3 honden -> €210,-
Privélessen -> 7 lessen, 30 minuten, tijd op aanvraag -> €245,-

Gehoorzaamheid en leren luisteren 

De basiscursus is geschikt voor iedere hond en baas vanaf 14 weken. In deze cursus werken jij en jouw hond aan de ‘basis’ gehoorzaamheid. Tijdens de cursus wordt de hond op een speelse manier uitgedaagd om met jou samen te werken en stappen te ondernemen. Dit klinkt makkelijker dan het is. Want: ‘Hoe overtref je als eigenaar nu die hele grote buitenwereld waar van alles te doen en te ontdekken is?’ en ‘Hoe zorg je ervoor dat jouw hond oplet, als jij wat zegt?’ Dit wordt onder andere besproken én direct in praktijk gebracht tijdens de basiscursus.

Tijdens de basiscursus worden natuurlijk een aantal gehoorzaamheid– commando’s aangeleerd. Maar misschien wel nog belangrijker: jij leert hoe jouw hond leert. Honden zijn in staat zich heel goed aan hun omgeving aan te passen en te leren, maar niet elke hond leert hetzelfde. In de basiscursus krijg je inzicht in de manier van leren van jouw hond. Hierdoor weet je hoe je jouw hond wat kan aanleren en kan je dit toepassen in de praktijk.

Leren is leuk!


De lessen zijn geschikt voor iedere hond en eigenaar die gemotiveerd is om (nieuwe dingen) te leren. De basiscursus is als opvolging van de puppycursus aan te raden! Het vooraf gevolgd hebben van puppycursus aan de basiscursus is niet verplicht. De cursus wordt gegeven (in klein) groepsverband. Tevens is het mogelijk om de basiscursus privé te volgen. Handig voor honden en/of eigenaren die om, wat voor reden dan ook, niet in een groep mee kunnen doen.

De 7 praktijklessen zijn op binnen locatie van de hondenschool. Hierin oefenen we verschillende commando’s en vaardigheden. Er wordt hierbij gekeken naar de ‘unieke hond- eigenaar- combinatie’. De nadruk ligt op ‘plezierig’ leren. In de online omgeving kan je thuis filmpjes terugzien en oefenen met trainingsopbouw. De volgende oefeningen komen aan bod:

 • Met aandacht lopen.
 • Wandelen zonder trekken.
 • Zitten op commando.
 • Liggen op commando.
 • Hier komen.
 • Volgen aan het been.
 • Zit én wacht.
 • Lig én blijf.
 • ‘Laag’ op commando (niet opspringen).
 • Negeren, o.a. niet eten van straat.
 • Verschillende aandachtsoefeningen.

Naast de praktijkoefeningen focussen we ons in de basiscursus ook op de theorie achter het leren. Waarom doet jouw hond wat hij doet? Hoe kan je gedrag bijsturen als dit nodig is?

Groepslessen of VIP lessen: Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in. Check de start momenten (dagen en tijden) in de agenda hieronder. Registreer eerst jouw gegevens en die van jouw pup. Onder een les moment (eerste kolom, groene plusje), kan je selecteren welke dag je wilt beginnen. De beschikbaarheid is up-to-date. De opvolgende lessen zijn wekelijks op dezelfde dag en tijd zoals aangegeven is bij jouw aanmelding.

Privécursus: Liever privélessen? Dat kan! Registreer jezelf en jouw hond dan in jullie account, hierna stuur een mailtje naar info@doggydoe.nl. We kunnen dan de agenda’s naast elkaar leggen en kijken naar de mogelijkheden.

Enkele ervaringen

 • Jan en Thea met Emiel

  Basset Fauve de Bretagne Wij hebben samen met Emiel, de basiscursus bij DoggyDoe gevolgd. Selma…

  Lees verder

 • Nena en Pim met Riley

  Australian Shepherd Wij gaan altijd met veel plezier naar de trainingen. Je leert samen, op…

  Lees verder

 • Noortje met Ruby

  Labrador Retriever Een hele leuke en leerzame cursus die met enthousiasme en passie wordt gegeven….

  Lees verder

 • Maaike met Ice

  Shetland Sheepdog De opzet van de cursussen heb ik als zeer prettig ervaren. Er was ruimte…

  Lees verder