Kenmerken

– Voor pups tot 14 weken.
– Direct mogelijkheid om in te stromen.
– Praktijk op binnenlocatie (lees hier waarom).
– Online oefeningen inzien, en veel extra informatie.

Groepslessen -> 5 lessen, 45 minuten -> €115,-
Privélessen -> 5 lessen, 30 minuten -> €175,-

Een goed begin is het halve werk! Dit is zeker het geval bij de ‘socialisatie’ van pups. Een hond heeft een ontwikkelingspatroon. Hierbinnen is te zien dat honden tot ongeveer 14 weken, de ervaringen die zij vóór die tijd mee krijgen, als normaal beschouwen. Deze fase wordt ‘de eerste socialisatie fase’ genoemd. Om deze reden is het in deze periode extra belangrijk dat jouw pup zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet. Een goede socialisatie legt de basis voor een zelfverzekerde hond met een vriendelijke en open houding. De puppycursus wordt dan ook zo ingericht dat jouw pup zo veel mogelijk positieve ervaringen op doet. Omdat (positieve) ervaringen voor iedereen, zowel hond en mens, persoonlijk zijn. Is er in de lessen aandacht voor het individuele leerproces.


Ook ligt de nadruk in de puppycursus op het ‘leren’. Dit klinkt heel breed en dat is het ook. Voor kleine pups die net bij hun eigenaar zijn, gaat er een hele andere wereld open. De pup is bij zijn moeder en nestgenoten weg en moet ineens meedraaien in de mensenwereld: aan de riem lopen, netjes zitten en niet bijten tijdens het spelen. Een pup moet ‘leren’. Leren hoe hij zich moet gedragen rondom mensen en mee moet draaien in het misschien wel drukke gezin. Hier hoort natuurlijk een aantal commando’s bij, maar leren gaat veel verder. Het gaat ook om omgangsvormen naar mensen, maar ook naar soortgenoten. Kortom er komt heel wat bij kijken voor een pup om goed mee te kunnen draaien in het nieuwe gezin. Ook voor jou als eigenaar is een pup in huis een hele verandering. Ook als de nieuwe pup al ‘de zoveelste hond’ is. Elke pup heeft een andere karakter en iedere keer is de situatie net even anders.

Tijdens de praktijklessen oefenen we onder andere met commando’s: } “Hier” komen op commando } Zitten } Liggen } “Los” laten van voorwerpen } “Zachtjes” aanpakken van voer en spel } Het “Ruilen” van lekkers. Het aanleren van deze commando’s maar ook van ander informatieve (puppy)filmpjes kan je online inzien gedurende de gehele cursus.

De praktijk en online lessen zijn zo ingericht dat er verschillende thema’s aan bod komen. Daarnaast kan je online een heleboel lessen terugvinden over de volgende onderwerpen:

 • socialisatie
 • zindelijkheid
 • bench training
 • wandelen aan de lijn
 • alleen leren zijn
 • angstfases
 • leren
 • spel
 • overprikkeling

De lessen van DoggyDoe zijn gericht op de bewuste hondeneigenaar. De eigenaar die bewust kiest zijn/haar hond op positieve welzijnsgerichte manier te begeleiden naar de beste versie van zichzelf. De eigenaar die naar (eigen) gedrag wil kijken en hier op in wil spelen. Omdat we niet alleen bewust met elkaar en onze honden om willen gaan, hebben we er voor gekozen om de theorie zo veel mogelijk online te delen. Zo besparen we papier en gaan we ook bewust met onze wereld om.

Deelnemen aan de puppycursus?!

Groepslessen: Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw pup dan in. Check de les momenten (dagen en tijden) in de agenda hieronder. Registreer eerst jouw gegevens en die van jouw pup. Onder een les moment (eerste kolom, groene plusje), kan je selecteren welke dag je wilt beginnen. De puppycursus is op instroombasis, je kan dus direct beginnen als jouw pup (minimaal drie dagen) in huis is. De beschikbaarheid is up-to-date. De opvolgende lessen zijn wekelijks op dezelfde dag en tijd zoals aangegeven is bij jouw aanmelding.

Privélessen: Liever de puppycursus privé volgen? Dan kan! Registreer jezelf en je pup dan in jullie account, hierna stuur een mailtje. We leggen de agenda’s dan naast elkaar en plannen dan jullie puppylessen in.

Enkele ervaringen

 • Rosa met Joep

  Rosa met Joep

  Golden Retriever Ik vond het fijn dat het kleine groepjes zijn, niet te massaal. Niet…

  Lees verder

 • Kayleigh met Arvid

  Kayleigh met Arvid

  Västgötaspets Erg leuk en leerzaam, zeker een aanrader!

  Lees verder

 • Naomi met Teun

  Naomi met Teun

  Poedel x Spaanse Waterhond / Friese Stabij Teun en ik hebben met volle enthousiasme de…

  Lees verder

 • Lotte met Layla

  Lotte met Layla

  Friese Stabij x Labrador Retriever Een fijn opgezette cursus waarbij alle honden tot hun recht…

  Lees verder