Kenmerken

– Instroom, direct beginnen zodra er plek is.
– Lessen van 60 minuten.
– Max. 6 deelnemers.


Rittenkaart -> 10 lessen, 60 minuten -> €200,- (Inboeken? Stuur even een mailtje)
Halve rittenkaart -> 5 lessen, 60 minuten -> €110,- (Inboeken? Online via DoggyDoe account)

Tijdens de sociale wandeling ben je samen met jouw hond onder professionele begeleiding op pad. Samen met een groepje (andere honden) maken we een wandeling van ongeveer een uur.

Tijdens deze wandeling ben je met jouw hond aan het werk aan een of meerdere thema’s. Thema’s kunnen zijn: niet trekken tijdens het wandelen, het negeren van andere honden, vergroten van zelfvertrouwen. En dit zijn maar een aantal voorbeelden van thema’s die in de wandeling naar voren kunnen komen. Tijdens de wandeling praten we veel over lichaamstaal, maar ook over sociaal gedrag en het inschatten van situaties en risico’s.

Prettig en ontspannen kunnen wandelen!

Met de aanwezigheid van honden en andere prikkels.


Een moment tijdens de sociale wandeling bij DoggyDoe
Een moment tijdens de sociale wandeling.

Tijdens de wandeling starten alle honden op gepaste afstand van elkaar. Dit betekent op een afstand waarop de honden zich veilig voelen en niet op elkaar hoeven te reageren. Terwijl we wandelen wordt de afstand tussen de honden steeds kleiner. Hierbij wordt er gekeken of contact tussen de honden mogelijk en of wenselijk is. Het is tijdens de wandeling niet de bedoeling dat de honden met elkaar spelen. De sociale wandeling gaat om juist om het aanleren van ontspanning tijdens het lopen, met en of naast elkaar.

Sommige honden vinden contact met andere honden helemaal niet prettig. Hiermee wordt rekening gehouden tijdens de wandeling. Veiligheid, vertrouwen en ontspanning staan voorop.

 • Leren begrijpen hoe jouw hond en andere honden communiceren.
 • Het leren in rust en ontspanning te wandelen, in samen zijn van andere honden.
 • Inzicht krijgen in lichaamstaal en (honden)gedrag.
 • Positieve ervaringen opdoen.
 • Honden die weinig contact hebben met andere honden.
 • Onzekere honden.
 • Honden die tijdens de wandeling uitvallen naar andere honden.
 • Honden die tijdens de wandeling gaan liggen of andere spanningssignalen vertonen bij het zien van andere honden.
 • Enthousiaste honden. Dit zijn honden die tijdens de wandeling erg enthousiast op andere honden reageren waardoor ontspannen wandelen niet mogelijk is.
 • Eigenaren die meer over het gedrag en communicatie van hun hond willen leren.
 • Eigenaren die het ‘gewoon’ leuk vinden om met hun hond en een groepje andere honden te wandelen.

Honden die recent les hebben gehad bij DoggyDoe kunnen (direct) mee wandelen. Wil je graag mee doen aan de wandeling, maar ben je nog niet bekend bij DoggyDoe? Dan plannen we eerst een les privébegeleiding. Tijdens deze privébegeleiding, kan er beoordeeld worden of de wandelingen (op dit moment) geschikt zijn. Daarnaast ga je ook aan de slag met specifieke oefeningen en tools die jullie weer kunnen inzetten tijdens de sociale wandelingen.

De wandelingen zijn op instroombasis in clusters van 5 lessen. Door meerdere wandelingen mee te lopen kan er goed gewerkt worden met een trainingsopbouw. Zo kan je opgestelde doelen verwezenlijken. Na deze 5 lessen is het mogelijk om de wandelingen te verlengen. Jij en jouw hond zullen niet de eerste zijn die lange periode blijven meelopen.