Sociale wandeling

Tijdens de sociale wandeling ga jij samen met jouw hond onder professionele begeleiding op pad. Jullie lopen samen met een groepje andere honden.

Hierbij werken jullie aan (sociale) vaardigheden aan de lijn tijdens het wandelen. Onder andere het niet trekken tijdens het wandelen, het negeren van andere honden maar ook aan het inzicht krijgen in sociaal gedrag. Dit zijn onder andere thema’s die naar voren kunnen komen tijdens de wandeling.

Tijdens de sociale wandeling prettig en ontspannen kunnen wandelen. Ondanks aanwezigheid van andere honden en prikkels.

Tijdens de wandeling starten alle honden op gepaste afstand van elkaar. Dit betekent op een afstand waarop de honden zich veilig voelen en niet op elkaar hoeven te reageren. Terwijl we wandelen wordt de afstand tussen de honden verkleind. Hierbij kan er gekeken worden of contact tussen de honden mogelijk en of wenselijk is. Het is tijdens de wandeling niet de bedoeling dat de honden met elkaar spelen. De sociale wandeling gaat om juist om het aanleren van ontspanning tijdens het lopen, met en of naast elkaar.

Sommige honden vinden contact met andere honden helemaal niet prettig. Hiermee wordt rekening gehouden tijdens de wandeling. Veiligheid, vertrouwen en ontspanning staan voorop.

Een moment tijdens de sociale wandeling bij DoggyDoe
Een moment tijdens de sociale wandeling

De sociale wandeling is goed voor:
✅ Leren begrijpen hoe jouw hond en andere honden communiceren.
✅ Het leren in rust en ontspanning te wandelen, in samen zijn van andere honden.
✅ Inzicht krijgen in lichaamstaal en (honden)gedrag.

De sociale wandeling is geschikt voor:
✅ Honden die weinig contact hebben met andere honden.
✅ Onzekere honden.
✅ Honden die tijdens de wandeling uitvallen naar andere honden.
✅ Honden die tijdens de wandeling gaan liggen of andere spanningssignalen vertonen bij het zien van andere honden.
✅ Enthousiaste honden. Dit zijn honden die tijdens de wandeling erg enthousiast op andere honden reageren waardoor ontspannen wandelen niet mogelijk is.
✅ Eigenaren die meer over het gedrag en communicatie van hun hond willen leren.
✅ Eigenaren die het ‘gewoon’ leuk vinden om met hun hond en een groepje andere honden te wandelen.

Strippenkaart

Honden die eerder een les hebben gehad bij DoggyDoe kunnen meedoen aan de wandelingen. Wil je graag mee wandelen maar je nog niet bekend bij DoggyDoe? Dan plannen we eerst een les privé begeleiding. Tijdens deze privé begeleiding, kijken we of de wandelingen geschikt zij voor jullie. Daarnaast gaan we ook aan de slag met specifieke oefeningen die jullie weer kunnen inzetten tijdens de sociale wandelingen.

De sociale wandelingen kunnen gepland worden aan de hand van een strippenkaart. Door meerdere wandelingen mee te lopen kan er goed gewerkt worden met een trainingsopbouw. Zo kan je opgestelde doelen verwezenlijken.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by