Kenmerken

– Voor pups tot 14 weken.
– Alleen geschikt voor pups die ook les hebben bij DoggyDoe

Enkele lessen, 60 minuten -> €10,-

U wilt uw pup graag zo goed mogelijk begeleiden in sociale contacten met andere honden. Maar hoe doet u dat nu precies? Is elk contact met andere honden sociaal? Wanneer moet u ingrijpen? Dit zijn allemaal vragen waar u als kersverse puppybezitter mee rond kan lopen. Tijdens het ‘puppy speeluurtje’ leert u hier meer over.

Het puppy speeluurtje is bedoeld voor pups van 8 tot 14 weken die willen komen spelen met andere pups. Het uurtje is bedoeld voor eigenaren die meer willen leren over speel gedrag van hun pup en hierin kunnen begeleiden en ondersteunen.

Niet iedereen heeft in zijn omgeving (stabiele) honden waarmee de pup kan leren spelen. Omdat spelen niet van zelf gaat maar geleerd moet worden biedt het speeluurtje hier de mogelijkheid toe.

De puppyspelen zijn alleen toegankelijk voor pups die les volgen bij DoggyDoe.

Niet elke ervaring met andere honden wordt door alle partijen positief ervaren. Omdat het belangrijk is om de pup goede ervaringen mee te geven, zal ook het contact met andere honden onder begeleiding moeten. Tijdens het speeluurtje kunnen pups met elkaar leren spelen onder deze begeleiding. Ook wordt (spel)gedrag uitgelegd en krijgt u handvatten aangereikt wanneer spel leuk is maar ook wanneer u moet ingrijpen voordat het uit de hand loopt.

Tussen de aanwezige pups worden geschikte matches gemaakt. Hierbij wordt goed gekeken naar speelstijl en fysieke kracht. Als er matches zijn gemaakt mogen de pups onder begeleiding met elkaar spelen. In verband met de lichamelijke ontwikkeling van de pups, zal spelen maximaal tien minuten duren.

Tijdens het spel wordt er door alle eigenaren mee gekeken. Hierbij wordt er geobserveerd en aan de hand van duidelijke theoretische kaders aangegeven wat wel en niet gewenst is. Juist door verschillende pups te zien spelen kan de kennis over het spel gedrag worden vergroot. Uw hond speelt namelijk altijd met andere honden. Voorafgaand aan de speel les krijg je een aantal video’s toegestuurd die vooraf bekeken dienen te worden.