Kenmerken

– Gedragsbegeleiding op maat.
– Aan de slag met een specifiek probleem.

Losse les aan huis -> 90 minuten -> €130,-
Combi lessen aan huis -> 1×90 min. + 2×45 min. -> €255,-

Losse les bij DoggyDoe -> 50 minuten -> €65,-
Combi lessen bij DoggyDoe -> 1×50 min. + 2×25 min. -> €125,-

Gedragsbegeleiding is geschikt voor eigenaren die met hun hond tegen een specifiek probleem aanlopen. Deze lessen bieden hierbij handvatten afgestemd op het probleem. Iedereen is anders, ook kan de oorzaak van een probleem niet gelijk zijn. Hierom zijn in sommige gevallen de standaard adviezen en trainingen niet genoeg.

Hoe jullie privé traject loopt is vooraf moeilijk te voorspellen. Het gewenste resultaat ligt niet vast aan de hand van het aantal lessen. Dit is afhankelijk van de vraag, het probleem maar ook hoe de training verloopt. In veel gevallen is één les voldoende om vooruit te kunnen en (zelfstandig) verder te gaan.

Jij en jouw hond hebben hulp nodig bij een specifiek probleem waar jullie tegen aan lopen. Soms is dit probleem al een tijdje aan de gang en heb je eigenlijk geen idee wanneer het is ontstaan. Maar ook is er in sommige gevallen wel een duidelijk aanwijsbaar startpunt. In beide gevallen kan je aan de slag.

Voorbeelden zijn:

 • Trekken aan de lijn.
 • Het ontvangen van bezoek.
 • Uitvallen naar andere honden op straat.
 • Blaffen binnenshuis.
 • Het omgaan huisgenoten (katten/honden).
 • Ontspannen wandelen (op bekend terrein).
 • Het alleen zijn van jouw hond,
 • Niet reageren op prikkels.

De locatie is afhankelijk van het probleem. De les wordt bij jullie thuis gepland of juist op straat, bij jullie in de buurt. Ook kan er op of rond de hondenschool geoefend worden. Zo kan je (eerst) aan de slag in een prikkelvrije omgeving. Vooraf bespreken wat jij wilt en wat een (haalbaar) doel is. Is de vraag duidelijk!? Dan gaan we aan de slag!

Gedrag aanleren en ombuigen is een proces. Het kan fijn hierom meerdere lessen te plannen zodat er op meerdere momenten in het proces begeleiding gegeven kan worden. Zo krijgt je ondersteuning van het begin tot het eind.


In alle cursussen kijken we naar de hond- eigenaar-­ combinatie. De oefeningen worden daar ook op aangepast. Tijdens de privé gedragsbegeleiding gaat dit nog een stapje verder. Je werkt met jouw hond aan een specifiek probleem in een specifieke context. De training is op maat gemaakt met tips en tricks waar je echt iets aan hebt.

Vaak is er met één of een aantal lessen voldoende tijd om handvatten te bieden. Hierna kunnen jij en jouw hond zelf aan de slag of meedraaien in de reguliere lessen.
Welke vorm van begeleiding je kiest is afhankelijk van het probleem waar jullie tegen aan lopen en van de voorkeur die jezelf hebt. Wil je graag starten met privé gedragsbegeleiding? Neem gerust contact op voor meer informatie. Jullie les(sen) plannen we in overleg in op een geschikt moment.

 • Per les (50 min.) op de hondenschool €65,00
 • Per les (90 min.) aan huis €130,00

Combi-pakket – soms is het fijn om extra hulp te krijgen in het proces. Hiervoor zijn de combi pakketten. In de opvolging van de eerste les zijn de twee vervolg lessen wat korter.

 • 3 privélessen op de hondenschool: 1×50 min. 2×25 min. totaal: €125,-
 • 3 privélessen aan huis: 1×90 min. 2×45 min. totaal: €255,-

–> Voor privé gedragsbegeleiding tussen de 5 en 25 kilometer buiten Leeuwarden wordt een kilometervergoeding (€0,31) in rekening gebracht.
–> Verder van 25 kilometer? Dan wordt er een reiskostenvergoeding gerekend (€35,- per uur) afhankelijk van de tijd.
–> Begeleiding in de avond of weekend? Hiervoor wordt een toeslag van €15,- in rekening gebracht.(Maandag t/m vrijdag na 17.00 uur en in het weekend)


Registreer jezelf eerst en maak een account aan. Hierna stuur je een mailtje. We leggen dan de agenda’s dan naast elkaar en plannen de lessen in.

Enkele ervaringen

 • Nicola en Dimitri met Angus

  Buitenlandse mix Focus: Angst bij benaderen + wandelen aan de lijn Wij adopteerden Angus, een…

  Lees verder

 • Jegien met Knoxx

  Mix doodle x terriër Focus: Angst tijdens het wandelen Wij zijn heel blij dat we…

  Lees verder