Kenmerken

– Lessen op verschillende locaties.
– Oefenen in de dagelijkse praktijk met dagelijkse prikkels.
– Werken aan een stabiele hond op straat.

Groepslessen -> 7 lessen, 45 minuten, max. 5 honden -> €160,-
Privélessen -> 7 lessen, 30 minuten, tijd op aanvraag -> €245,-

De Sociale Vaardigheden 1 en het vervolg 2, zijn geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen zullen plaatsvinden op verschillende openbare locaties. Hierbij zijn alledaagse situaties zoals; fietsers, andere honden en kinderen, niet ongewoon.

In de training wordt dus net als in het dagelijks leven geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor het heel moeilijk kan zijn voor de hond, om gewenst (sociaal) gedrag te vertonen. Ondanks de afleiding is het soms noodzakelijk dat jouw hond een opdracht goed uitvoert. Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor voorkomen worden.

Een voorbeeld: je geeft jouw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor een hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk.

Onder andere het voorgaande voorbeeld en soortgelijke situaties, worden geoefend tijdens de Sociale Vaardigheidscursussen. Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de hond- eigenaar combinatie.


Vervolg gehoorzaamheid – Elkaar begroeten tijdens de Sociale Vaardigheid

De lessen zijn gericht op omgangsvaardigheden in het dagelijks leven, met de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Oefeningen uit de basiscursus zullen worden herhaald, verdiept en uitgebreid. Ook zullen er nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. Vaardigheden waar we mee oefenen:

 • Mensen begroeten, zonder op te springen.  
 • Elkaar begroeten met hond zonder op elkaar te reageren.  
 • Stilstaan ‘stop’. 
 • Links en rechts naast lopen.  
 • Naar de ‘plaats’ sturen (op afstand).  
 • ‘Geparkeerd’ wachten.  
 • Extra (leuke) aandachtsoefeningen. 

Naast het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt er ook veel aandacht besteed aan de uitvoering van de volgende oefeningen.  

 • De snelheid van de oefening ‘hier’.  
 • Wandelen aan de lijn, zonder te trekken en te reageren op de omgeving.  
 • Wachten” met afleiding. 

De Sociale Vaardigheden 2 is het vervolg op de Sociale Vaardigheden 1. De oefeningen worden hierbij verder uitgebreid en verzwaard. De nadruk ligt vooral op het op afstand sturen van je hond.

Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account. De beschikbaarheid is up-to-date. Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen.

De Sociale (hond) Vaardigheden is het vervolg van de basiscursus gehoorzaamheid. Om mee te doen met de gehoorzaamheidslessen in sociale situaties moeten jij en jouw hond de basisgehoorzaamheid kennen (in prikkelarme omgeving).

 • Je weet hoe je aandacht moet krijgen en vragen van jouw hond.
 • Jouw hond kan (zonder afleiding) mee wandelen aan een ontspannen lijn.
 • Jouw hond kan zitten en wachten op commando. Je kan de afstand tot jouw hond minimaal drie stappen vergroten.
 • Jouw hond kan op commando naast ‘volgen’, minimaal drie passen.

Beheersen jij en jouw hond nog niet (volledig) aan de bovenstaande vaardigheden (zie richtlijnen)? Maar past de basiscursus ook niet helemaal… Dan plannen we eerst privélessen (30 min. aantal in overleg) buiten op locatie. We gaan dan aan de slag met de bovenstaande vaardigheden en extra afleiding. Zo kunnen we er voor zorgen dat jij en jouw hond klaar worden gestoomd vóór de cursus Sociale Vaardigheden 1 & 2.

Ook is het mogelijk de gehele cursus privé te volgen. (Eerst) Privé aan de slag? Neem dan contact op. We kijken samen naar de mogelijkheden in de agenda. Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda hieronder. Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in via jullie eigen account. De beschikbaarheid is up-to-date. Je kan dus direct zien wanneer jullie terecht kunnen.

Enkele ervaringen

 • Nynke met Nory

  Nynke met Nory

  Pomeriaan x Chihuahua We hebben met veel plezier echt enorm veel geleerd. Nory was heel…

  Lees verder

 • Judith met Guusje

  Judith met Guusje

  Australian Labradoodle Leuk aan de cursus was dat het op verschillende buitenlocaties werd gegeven en…

  Lees verder

 • Sophie en Stephan met Charlie

  Sophie en Stephan met Charlie

  Labradoodle Dankzij de trainingen bij DoggyDoe hebben we weer grip op de wandelingen met onze…

  Lees verder