In 2021 heb ik (Selma Bayrak) de opleiding voedingsdeskundige afgerond bij Lotte’s Logica. Om nog beter advies te geven ben ik daarna een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut gestart. Het voedingsadvies dat wordt gegeven is onafhankelijk van merk en type voeding.

Waar ik voor sta: Voeding op maat! Afgestemd op de behoefte van de individuele hond.

Je bent wat je eet!

Persoonlijk heb ik ervaren hoeveel invloed de juiste voeding heeft op een goede gezondheid. Dit is dan ook de reden dat ik mij ben gaan verdiepen in voeding. Mijn honden zijn erg belangrijk voor mij, bijna vanzelfsprekend werd hun dieet dan ook meegenomen in mijn zoektocht naar de juiste voeding. Maar zoals ook vele andere eigenaren met mij, ontdekte ik dat het vinden van juiste voeding en transparante informatie in ‘hondenvoedingsland’ heel ingewikkeld is.

Elke hond is anders en iedere individuele hond heeft andere (voeding) behoeftes. Passende voeding is specifiek per hond, afgestemd op ras, levensfase, dagbesteding, gezondheid en niet geheel onbelangrijk jouw portemonnee.

Alle voeding bestaat uit vijf verschillende soorten voedingstoffen. In alle voeding zitten: koolhydraten, vetten, eiwitten en vitaminen en mineralen.  De juiste verhouding tussen voedingsstoffen is van grote invloed op een goede gezondheid en groei (helemaal bij pups). De juiste balans tussen deze voedingsstoffen is per hond verschillend.

Door de bomen het bos niet meer kunnen zien

Inmiddels zijn er zo veel hondenvoedingen op de markt en worden er zoveel claims gemaakt. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er zelfs tegenstrijdige voedingsclaims.

‘De hond is een wolf en moet ook eten als een wolf’ – tegenover – ‘honden zijn gedomesticeerd en inmiddels zo aangepast dat rauwe voeding niet aansluit bij de huidige leefstijl’

Voorbeeld tegenstrijdige claims: vleesvoeding

‘Graanvrije brokken zorgen voor hart en vaatziekten’ – tegenover – ‘granen zijn onnatuurlijk in een hondendieet en zorgen voor darmproblemen’

Voorbeeld tegenstrijdige claims: graanvrije voeding

‘Geperste brokken zijn zwaarder waardoor ze meer maagvulling geven’ – tegenover – ‘Geperste brokken nemen minder ruimte in de maag waardoor je hond een hongerig gevoel houdt’

Voorbeeld tegenstrijdige claims: geperste brokken

Door de vele verschillende voedingen en tegenstrijdige claims, wordt het de hondeneigenaar bijna onmogelijk gemaakt om de juiste voeding te vinden. Ik help jullie graag de juiste balans te vinden tussen deze voedingsstoffen en de juiste voeding te vinden.

Het gegeven voedingsadvies is onafhankelijk van merk en soort voeding. Elke hond is anders en elke situatie is anders. Hierom kunnen ook verschillende soorten voeding aansluiten bij een hond. Of het nu gaat om KVV, brok, blik of BARF voeding, er is niet één beste manier van voeren.

Persoonlijk advies op maat aanvragen? Neem dan contact met mij op.