Workshop ClickerTraining

Wil je jouw trainingsniveau naar een hoger level brengen? En wil je nog duidelijker met jouw hond leren communiceren? Zoek je naar een ontspannen manier om jouw hond uit te dagen?

Dan is deze workshop ClickerTraining wat voor jou!

ClickerTraining

Bij clickertraining wordt gewenst gedrag beloond op de precieze tijd dat het gedrag zich voordoet. Ongewenst gedrag wordt tijdens de training zoveel mogelijk voorkomen. Als begeleider zal je hierbij soms creatief moeten kunnen denken en schakelen. Niet alleen de begeleider, ook de hond leert tijdens de training creatief denken. Er wordt getraind zonder straf, dreiging of dwang, hierdoor is de training voor zowel hond als begeleider een ontspannen bezigheid.

Een groot bijkomend voordeel van clickertraining is dat je als begeleider goed moet en leert kijken naar jouw hond.

Jouw hond neemt actief deel aan het leerproces, door zelf na te (leren) denken welk gedrag een click/ beloning oplevert.  Training is dus een interactief proces, waarbij samenwerking centraal staat. Dit maakt dat clickertraining niet alleen een goede manier is om de hond allerlei gedragingen aan te leren, maar ook nog eens de band tussen de eigenaar en hond versterkt.

De workshop is bedoeld voor mensen die nog weinig tot geen ervaring hebben met de clickertraining. En/of voor mensen die meer willen leren over de achtergrond van de clickermethode.

Je leert tijdens deze workshop:

  • Wat clickertraining inhoudt.
  • Waarom deze methode zo goed werkt bij het trainen van honden.
  • Waarom timing zo belangrijk is en hoe je dit kan oefenen.
  • Hoe je jouw hond efficiënt iets aan kan leren.
  • Hoe je samen plezier kan hebben tijdens de training.

Deze drie uur durende workshop bestaat uit twee delen, een gedeelte zonder hond en een gedeelte met hond.

Kijk voor workshop data in de agenda.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by