Op 1 oktober 2016 ben ik: Selma Bayrak gestart met de hondenschool. Inmiddels vele jaren later staat daar als bedrijf DoggyDoe Cursussen, Educatie & Activiteiten.

DoggyDoe is begonnen vanuit de motivatie om honden met hun eigenaren te helpen en begeleiden met, onder andere: gehoorzaamheid, leren luisteren naar elkaar, elkaar leren begrijpen en samen lol maken. Dit zijn hedendaags nog steeds belangrijke fundamenten. Onder het motto: Samen plezierig leren… dat werkt! Worden er inmiddels elke dag baasjes en honden blij. Kenmerken die nog meer passen bij DoggyDoe Cursussen, Educatie & Activiteiten:

  • Welzijnsgericht
  • Positieve benadering
  • Geschoold en gecrediteerd
  • Afgestemd op het individu
  • Educatie staat hoog in het vaandel
  • Plezierig trainen
  • Bewuste omgang met mens en dier

Er worden verschillende trainingsmethoden gebruikt tijdens de lessen op hondenschool. Elke hond is anders. Elke eigenaar is anders. Hierdoor is elk leerproces anders. De trainingsmethode wordt tijdens de les aangepast op het individu. Waar wij zoal gebruik van maken: methodisch werken, positieve bekrachtiging, contextueel leren en clickertraining. Dit zijn enkele voorbeelden.

De groepsgrootte zorgt voor voldoende afleiding. Ook kan hiermee aan het sociale aspect worden voldaan. Tegelijkertijd is de groep klein genoeg om individueel te begeleiden. Er is tijdens de les veel persoonlijke aandacht. Oefeningen en methodiek(en) stemmen af op het individu. Alle lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Meer informatie over de instructeurs? Klik dan hier boven.

Geen één hond is het zelfde! Dus ook de manier van trainen verschilt per hond. DoggyDoe vindt het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om te leren en (persoonlijk) te ontwikkelen. Leren is een proces. Dit proces kost tijd, aandacht en véél oefening. Niet iedereen leert op dezelfde manier. Hier houden wij rekening mee tijdens de lessen. Training gericht op de ‘unieke hond- eigenaar- combinatie’.

Tijdens de trainingen belonen we gewenst gedrag. De wijze van belonen is afhankelijk van de individuele behoefte van de hond. Door de focus te leggen op positief gedrag, versterkt het gewenste gedrag.

Door de hond te belonen, leren wij de hond dat (gewenst) gedrag loont. Er volgt namelijk iets prettigs ná het gewenste gedrag. Hierdoor zal de hond dit gedrag vaker herhalen. Precies wat wij willen dus. Dit is een (leer)proces. Hieraan wordt in stapjes gewerkt. Je krijgt tijdens de lessen oefeningen, waarmee je thuis verder aan de slag gaat.

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en verdieping te zoeken in vakkennis. Hierdoor kan er meer inzicht worden verworven, ook kunnen reeds verworven inzichten hierdoor efficiënter overgebracht worden op anderen. DoggyDoe vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn/blijven van ontwikkelingen en inzichten. Klik hier om een opleidingsoverzicht in te zien.