Cursussen

Hondenschool DoggyDoe biedt mogelijkheid om onder professionele begeleiding uw hond te trainen. Deze trainingen worden in klein groepsverband of privé aangeboden. Hierdoor is er oog voor persoonlijke ontwikkeling, van uzelf én van uw hond.

Het doel van DoggyDoe: Ondersteuning bieden tijdens en bijdragen aan, het opbouwen van een goede relatie tussen u en uw hond. Aandacht, betrouwbaarheid en plezier staan hierbij voorop! Dit wordt onder andere gedaan door, u tijdens de training handvatten aan te reiken. Hierdoor leert u, uw hond nóg beter te begrijpen. Gedrag te lezen en te beïnvloeden. U bent hierdoor in staat uw hond op een efficiënte en verantwoorde wijze te trainen. U wilt toch ook een betrouwbare hond die goed luistert…?

Hondenschool DoggyDoe vindt persoonlijke ontwikkeling van u en uw hond belangrijk.

Methode

De grootte van de groepslessen is maximaal 5 honden. Hiermee voldoende groot om voor afleiding te zorgen én om aan de sociale aspecten te voldoen. Tegelijkertijd klein genoeg om individueel te kunnen ondersteunen. Hierdoor is er tijdens de lessen veel persoonlijke aandacht. Er is mogelijkheid tot het begeleiden van afzonderlijke leerprocessen. Alle lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Meer informatie over de instructeurs? Deze kan u vinden op de pagina: over ons.

Tijdens de lessen worden er van verschillende trainingsmethodieken gebruik gemaakt. Er is niet één specifieke methode die DoggyDoe hanteert. Elke hond en elke eigenaar is anders. Hierdoor is elk leerproces anders. De trainingsmethode wordt tijdens de lessen dan ook op het individu aangepast. Waar wij onder andere gebruik van maken: methodisch werken, positieve bekrachtiging, contextueel leren en clickertraining. Dit zijn enkele voorbeelden, maar er zijn er vele andere methoden.

Ontwikkeling

DoggyDoe vindt het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om te leren en te ontwikkelen. Leren is een proces. Dit proces kost tijd, aandacht en véél oefening. Omdat niet iedereen op dezelfde manier leert, wordt hier in de lessen rekening mee gehouden. DoggyDoe geeft ruimte aan persoonlijke ontwikkeling. Gericht op de individuele ‘hond- eigenaar- combinatie’.

Methodisch werken - Hondenschool DoggyDoe

Tijdens de trainingen belonen we gewenst gedrag. De wijze van belonen is afhankelijk van de individuele behoefte van de hond. Door de focus te leggen op positief gedrag. Hier voor de hond wat prettigs aan te koppelen, leren wij de hond dat positief gedrag loont. Er volgt namelijk iets prettigs ná gewenst gedrag. Hierdoor zal de hond dit gedrag vaker herhalen. Precies wat wij willen dus. Dit is een (leer)proces, hieraan wordt in stapjes gewerkt. U krijgt tijdens de lessen oefeningen aangeboden, waarmee thuis verder aan de slag gaat. U wordt begeleid, zodat u samen met uw hond tot een onbetaalbaar eindresultaat kunt komen. Hierdoor kan u nóg meer genieten van uw viervoeter.

Passend aanbod

Voor elke hond en eigenaar is er een geschikt aanbod. Bijvoorbeeld cursussen gericht op gehoorzaamheid. Of juist activiteiten gericht op spel en samenwerking. Door het divers aanbod, is er voor elke hond en eigenaar wel iets geschikts bij. Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met mogelijkheden (en wensen) van elke hond- eigenaar- combinatie.

Doelstellingen waaraan u kan werken zijn onder andere:

  • Het versterken van een goede samenwerking tussen u en uw hond.
  • Bouw een stevige basis op, die (uit)groeit tot een goede relatie.
  • Krijg inzicht in verschillende leermethode van de hond en leer deze in praktijk te brengen.
  • Eerlijkheid en vertrouwen tussen hond, baas en instructeur.
  • Leer het gedrag van uw hond te begrijpen en te beïnvloeden.
  • Plezier hebben met elkaar!

Trainingslocatie

DoggyDoe beschikt over de luxe van een overdekte trainingslocatie. Op deze manier kan er altijd voldoende rust worden gecreëerd. Zodat u zich op uw hond en het leerproces kunt focussen. Tevens biedt de indoor trainingslocatie de mogelijkheid om altijd, weer onafhankelijk, te trainen. Dus ook met wind, regen, kou of hitte kunnen de lessen doorgaan.

In de verschillende opvolgende (gehoorzaamheid)cursussen zit een opbouw, qua omgeving. Tijdens de Puppycursus heeft u les op de binnen trainingslocatie. Als opvolger van de puppylessen, vindt de Basiscursus binnen en buiten plaats. Tijdens de vervolg cursussen: Sociale Vaardigheden 1 en 2, traint u juist op verschillende openbare locaties.  Hierdoor leert uw hond, aandacht en focus op u als eigenaar te houden. Ook ondanks verschillende situaties en verschillende omgevingsprikkels. Beide heel belangrijk in (sociale) situaties.

Kortom DoggyDoe doet haar uiterste best, cursisten met hun hond te begeleiden. Tot op heden met groot succes en naar volle tevredenheid. Wilt u meer lezen over de ervaringen van andere? Kijk dan eens naar de ervaringen op de website of op Google.

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by