Cursussen

Hondenschool DoggyDoe, biedt de mogelijkheid om op een positieve manier en onder professionele begeleiding te trainen. Cursussen worden in klein groepsverband, of privé aangeboden. Hierbij is er oog voor jou en jouw hond!

Waarom een hondenschool?

Een hond trainen en opvoeden is niet niks. Hier kan je soms best wat ondersteuning bij gebruiken. Hierin biedt DoggyDoe training en begeleiding. Zodat jij nóg méér kan genieten van jouw hond.

Aandacht, samenwerken en plezier staan hierbij voorop! Tijdens de cursussen wordt er gewerkt door middel van vaste trainingen. Daarnaast krijg je ook vele tips en tricks. Hierdoor leer je jouw hond nóg beter begrijpen. Je leert hondengedrag te lezen en te beïnvloeden. Waardoor je in staat bent om op een efficiënte en verantwoorde wijze jouw hond te trainen.

Een betrouwbare hond die naar jou wíl luisteren. Dat wil jij toch ook?

Methodiek

Er worden verschillende trainingsmethoden gebruikt. Elke hond is anders. Elke eigenaar is anders. Hierdoor is elk leerproces anders. Deze trainingsmethoden wordt tijdens de lessen aangepast op het individu. Waar wij zoal gebruik van maken: methodisch werken, positieve bekrachtiging, contextueel leren en clickertraining. Dit zijn enkele voorbeelden.

De (kleine) groepsgrootte zorgt voor voldoende afleiding. Ook kan hiermee aan het sociale aspect worden voldaan. Tegelijkertijd is de groep klein genoeg om individueel te begeleiden. Er is tijdens de les veel persoonlijke aandacht. Alle lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Meer informatie over de instructeurs? Kijk dan op deze pagina: over ons.

Ontwikkeling

DoggyDoe vindt het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om te leren en (persoonlijk) te ontwikkelen. Leren is een proces. Dit proces kost tijd, aandacht en véél oefening. Niet iedereen leert op dezelfde manier. Hier wordt rekening mee gehouden tijdens de lessen. Training gericht op de ‘unieke hond- eigenaar- combinatie’.

Tijdens de trainingen belonen we gewenst gedrag. De wijze van belonen is afhankelijk van de individuele behoefte van de hond. Door de focus te leggen op positief gedrag, versterkt het gewenste gedrag.

Door de hond te belonen, leren wij de hond dat (gewenst) gedrag loont. Er volgt namelijk iets prettigs ná het gewenste gedrag. Hierdoor zal de hond dit gedrag vaker herhalen. Precies wat wij willen dus. Dit is een (leer)proces. Hieraan wordt in stapjes gewerkt. Je krijgt tijdens de lessen oefeningen, waarmee je thuis verder aan de slag gaat.

Cursusaanbod

Puppycursus – Voor de allerkleinsten. Geschikt voor pups van 8 tot 14 weken. Gericht op socialisatie en positieve (leer) ervaringen op doen. Voor alle eigenaren die hun pup willen voorzien van een goede start.

Basiscursus –  Dé basis, van de gehoorzaamheid. Als opvolger van de puppycursus maar ook ‘los’ te volgen. Inclusief theorie. Een must voor elke hondeneigenaar.

Sociale Vaardigheden 1 & 2 – Vervolgtraining voor iedere hond en eigenaar die de basis al beheerst. In de praktijk, oefenen op verschillende locaties en met verschillende omgevingsprikkels. Voor sociaal gewenste vaardigheden op straat.

Kind en hond – Gericht op een plezierige en veilige omgang tussen kinderen en honden. Voor kinderen boven de 7 jaar en honden die al een basis(cursus) hebben gevolgd.

Privébegeleiding – Specifiek trainen op een bepaald doel? Of loop je tegen gedragsproblemen aan? Dan is de privébegeleiding speciaal voor jullie..

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by