Binnen trainingslocatie

DoggyDoe heeft als enige in Leeuwarden een indoor trainingsruimte. Wat heeft een binnen trainingslocatie binnen nu voor voordelen? Het is vooral heel fijn om te kunnen trainen zonder prikkels van buitenaf. Een veilige, overzichtelijke trainingsomgeving kan gerealiseerd worden. Hond en eigenaar kunnen zich volledig richten op het leerproces. Hiernaast biedt de Indoor locatie de mogelijkheid om altijd, onafhankelijk van het weer te kunnen trainen. Ondanks: wind, regen, kou of hitte kunnen de lessen altijd doorgaan.

Voor veel honden (denk hierbij ook aan honden die uit het buitenland geadopteerd zijn) is het volgen van een cursus op een hondenschool moeilijk. Dit omdat er tijdens de lessen te veel prikkels zijn waardoor het leerproces van de hond wordt tegengewerkt. Bij DoggyDoe kan de omgeving worden afgestemd op de mogelijkheden van hond en eigenaar. Heeft de hond moeite met veel prikkels dan zal de les (eerst) plaats vinden in een prikkel-arme en vertrouwde omgeving van de hond. Later kan dit worden opgebouwd. Op deze manier wordt de omgeving actief onderdeel van het leerproces.

Uniek in Leeuwarden

Naast de binnen trainingsruimte wordt er geoefend op verschillende openbare locaties tijdens de Sociale Vaardigheden. Uw hond leert hierdoor in verschillende situaties met verschillende omgevingsprikkels aandacht voor u te hebben. Juist het ‘aandacht hebben’ voor u als eigenaar is erg belangrijk als u uw hond wil begeleiden in dagelijkse situaties. Tijdens deze lessen is het niet ongebruikelijk dat er andere honden, fietsers of skateboarders langs komen. Juist met deze afleidingen, die u thuis ook tegen komt, is het belangrijk dat uw aandacht van uw hond kan krijgen en vasthouden.

DoggyDoe in Leeuwarden of elders in Friesland
DoggyDoe biedt de cursussen en activiteiten in de stad Leeuwarden. Woont u elders in Friesland en/of wilt u dat DoggyDoe naar u toe komt? Dit kan, neem privéles of stel een eigen groepje samen. Het samenstellen van een eigen groepje, kan bijvoorbeeld met die leuke buurhond of samen met een vriend(in). Verschil in leeftijd en niveau van de honden, is hierbij niet belangrijk. Door privéles en les op maat is het altijd mogelijk om les te volgen, ook als u een volle agenda heeft. Voor meer informatie over de lessen op maat, neemt u contact met ons.