Basiscursus

De basiscursus is geschikt voor iedere hond en baas vanaf 14 weken. In deze cursus werken jij en jouw hond aan de ‘basis’ gehoorzaamheid. Tijdens de cursus wordt de hond op een speelse manier uitgedaagd om met jou samen te werken en stappen te ondernemen. Dit klinkt makkelijker dan het is. Want: ‘Hoe overtref je als eigenaar nu die hele grote buitenwereld waar van alles te doen en te ontdekken is?’ en ‘Hoe zorg je ervoor dat jouw hond oplet, als jij wat zegt?’ Onder andere dit wordt besproken én direct in praktijk gebracht tijdens de basiscursus.

Gehoorzaamheid en leren luisteren

Tijdens de basiscursus worden natuurlijk een aantal gehoorzaamheidscommando’s aangeleerd. Maar misschien wel nog belangrijker: jij leert hoe jouw hond leert. Honden zijn in staat zich heel goed aan hun omgeving aan te passen en te leren, maar niet elke hond leert hetzelfde. In de basiscursus krijg je inzicht in de manier van leren van jouw hond. Hierdoor weet je hoe je jouw hond wat kan aanleren en kan je dit  toepassen in de praktijk.

De lessen zijn geschikt voor iedere hond en eigenaar die gemotiveerd is om (nieuwe dingen) te leren. De basiscursus is als opvolging van de puppycursus aan te raden! Het vooraf gevolgd hebben van puppycursus aan de basiscursus is niet verplicht. De cursus wordt gegeven (in klein) groepsverband. Tevens is het mogelijk om de basiscursus privé te volgen. Handig voor honden en/of eigenaren die om wat voor reden dan ook niet in een groep mee kunnen doen.

Leren is leuk!

Tijdens basiscursus worden oefeningen in praktijk gebracht en in theorie besproken. Er wordt hierbij gekeken naar de ‘unieke hond- eigenaar- combinatie’. De nadruk ligt op ‘plezierig’ leren. De volgende oefeningen komen aan bod:

✅ Met aandacht lopen
✅ Wandelen zonder trekken.
✅ Zitten op commando.
✅
Liggen op commando.
✅ Hier komen.
✅ Volgen aan het been.
✅ Zit én wacht.
✅ Lig én blijf.
✅ ‘Laag’ op commando (niet opspringen).
✅ Negeren, o.a. niet eten van straat.
✅ Verschillende aandachtsoefeningen.


Mee doen?!

Groepscursus: Wil je een plekje reserveren, schrijf jouw hond dan in. Check de  start momenten (dagen en tijden) in de agenda hieronder. Eerst registreer je jouw gegevens en die van jouw hond. Daarna selecteer je welke dag je wilt beginnen. De opvolgende lessen zijn wekelijks op dezelfde dag en tijd zoals aangegeven bij jouw aanmelding. De beschikbaarheid is up-to-date.

Privécursus: Liever privélessen? Registreer jezelf en jouw hond dan in jullie account, hierna stuur een mailtje naar info@doggydoe.nl. We kunnen dan de agenda’s naast elkaar leggen en kijken naar de mogelijkheden.

Oefening tijdens de basiscursus bij DoggyDoe

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by