Basiscursus

De basiscursus is geschikt voor iedere hond en baas vanaf 14 weken. In deze cursus werken jij en jouw hond aan de ‘basis’ gehoorzaamheid. Tijdens de cursus wordt de hond op een speelse manier uitgedaagd om met jou samen te werken en stappen te ondernemen. Dit klinkt makkelijker dan het is. Want: ‘Hoe overtref je als eigenaar nu die hele grote buitenwereld waar van alles te doen en te ontdekken is?’ en ‘Hoe zorg je ervoor dat jouw hond oplet, als jij wat zegt?’ Onder andere dit wordt besproken én direct in praktijk gebracht tijdens de basiscursus.

Wat gaan we doen:

Tijdens de basiscursus worden natuurlijk een aantal gehoorzaamheidcommando’s aangeleerd. Maar misschien wel nog belangrijker: jij leert hoe jouw hond leert. Honden zijn in staat zich heel goed aan hun omgeving aan te passen en te leren, maar niet elke hond leert hetzelfde. In de basiscursus krijg je inzicht in de manier van leren van jouw hond. Hierdoor weet je hoe je jouw hond wat kan aanleren en kan je dit  toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Voor eigenaren met hun hond die de basis (gehoorzaamheid) willen leren. De basiscursus is het vervolg van puppycursus. Het vooraf gevolgd hebben van puppycursus aan de basiscursus is niet verplicht. De cursus wordt gegeven (in klein) groepsverband. Tevens is het mogelijk om de basiscursus privé te volgen. Handig voor honden en/of eigenaren die om wat voor reden dan ook niet in een groep mee kunnen doen.

Oefeningen:

Tijdens basiscursus worden oefeningen in praktijk gebracht en in theorie besproken. Er wordt hierbij gekeken naar de ‘unieke hond- eigenaar- combinatie’. De nadruk ligt op ‘plezierig’ leren. De volgende oefeningen komen aan bod:

✅ Met aandacht lopen
✅ Wandelen zonder trekken.
✅ Zitten op commando.
✅
Liggen op commando.
✅ Hier komen.
✅ Volgen aan het been.
✅ Zit én wacht.
✅ Lig én blijf.
✅ ‘Laag’ op commando (niet opspringen).
✅ Negeren, o.a. niet eten van straat.
✅ Verschillende aandachtsoefeningen.

Check voor mogelijkheid tot deelname de agenda. Meld jullie vervolgens aan via jouw eigen account.

Oefening tijdens de basiscursus bij DoggyDoe

Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by