Dit zal later ook een heel mooi begin worden voor jullie zit verlengen die we hierna gaan oefenen. Voor nu willen we vooral werken aan het leren zitten.

Waar we naartoe werken met deze oefening is dat je hond leert dat hij/zij bij het commando en handgebaar “zit” ook daadwerkelijk begrijpen dat je wil dat ze gaan zitten.

blijf thuis op verschillende momenten je “zit” oefenen, bijvoorbeeld na de lunch, na het thee drinken enzovoorts. Als het binnen goed gaat kun je het ook buiten gaan oefenen. Hier zal het voor de puppy wel een stuk uitdagender zijn dus je zal misschien een stap terug moeten.

___________________________________________________________________________________

Dit zal later ook een heel mooi begin worden voor jullie zit en wacht die tijdens de basiscursus terugkomt. Voor nu willen we vooral werken aan het verlengen van de zit.

Waar we naartoe werken met deze oefening is dat je hond leert dat hij/zij bij zit niet meteen op hoeft te staan. Dit is een goede basis voor de zit en wacht die later geleerd wordt.

Thuis mag je hiermee blijven oefenen. Binnen, en als dat goed gaat kun je ook buiten hiermee gaan oefenen. Bereid dit steeds meer uit met kleine stapjes.