Detectie

Detectie is een vorm van zoeken. Bij detectie werk moet de hond een specifieke geur zien te vinden in een bepaalde ruimte. Als de geur gevonden is, moet de hond aan zijn eigenaar duidelijk maken waar de geur zich bevindt. Belangrijk hierbij is dat de hond getraind is op de specifieke geur of geuren.

De hond ziet de wereld door zijn neus, en juist van die neus maken wij gebruik tijdens de detectie.

Professioneel gebruik van detectie honden is bijvoorbeeld een narcotica-zoekhond die op een vlieghaven wordt ingezet om bepaalde drugs te zoeken in bagage van de reizigers. Of een explosieve- zoekhond die wordt ingezet om te zoeken naar explosieve stoffen in bijvoorbeeld voetbalstadion. Tijdens de lessen zoeken wij natuurlijk niet op drugs of explosieven. Wel zoeken we op dezelfde manier naar een bepaalde geur bijvoorbeeld vanille, koffie of sigaren. We leren de honden de geur te herkennen en op te zoeken in een bepaalde ruime. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een hele ruimte maar ook van een zoekmuur. Uiteindelijk kan er ook gezocht worden in andere situaties, bijvoorbeeld een winkel.

Detectie is geschikt voor iedere hond. Jong, oud, gezond of met lichamelijke beperkingen. Doordat de hond in eigen tempo kan zoeken is het ook heel geschikt voor honden die door blessures niet veel kunnen maar wel bezig willen zijn. De hond ziet de wereld door zijn neus, en juist van die neus maken wij gebruik tijdens de detectie. Veel honden halen hier dan ook ontspanning en voldoening uit.Copyright © DoggyDoe 2016 - 2018 | KVK: 66917654 | Made by