Welkom bij DoggyDoe. Dé hondenschool in Leeuwarden waar ook indoor training gegeven wordt.

Super fijn omdat er met binnen trainen, weer- onafhankelijk geoefend kan worden. Dus regent het of is het koud…? De hondentraining kan doorgaan!

De bijna 400m2 indoor hal is uniek in Leeuwarden en omstreken. De gehele locatie is ingericht op honden(activiteiten). En met al deze ruimte is er plek genoeg om ontspannen te trainen met jouw hond.

Indoor training Leeuwarden
Indoor training bij DoggyDoe

Maar het weer is niet de enige reden waarom binnen trainen fijn is. De indoor trainingshal geeft namelijk de mogelijkheid om invloed te hebben op de prikkels waarbij getraind wordt. Denk hierbij aan honden die het lastig vinden om zich te concentreren op de oefeningen. Is er nog meer afleiding door extra geuren of geluiden, dan wordt concentreren misschien wel een te moeilijke opgave. Of een opgave waarbij te veel energie verloren gaat, die eigenlijk beter gebruikt had kunnen worden voor de inhoud van de training zelf. Dit geld natuurlijk niet alleen voor honden, ook mensen kunnen het soms moeilijk hebben met alle prikkels om zich heen. Hierbij is de binnen locatie een groot voordeel.

De lessen zijn zo opgezet dat de eerste cursussen binnen gegeven worden. Hierbij zijn de afleidende prikkels (alleen) de andere aanwezige honden en mensen. Als de puppycursus en de basiscursus gaan we de echte praktijk in. Dan oefenen we juist buiten op verschillende locaties. Hierdoor wordt context gebonden leren vermeden. Maar zorgen we voor een efficiënte en realistische opbouw van leren en luisteren zoals dat thuis ook het geval is.