Selma Bayrak

Ik heb altijd van dieren en mensen gehouden en het prettig gevonden om onder de dieren en mensen te zijn, waar nodig te helpen. Dit is ook de reden waarom ik een opleiding tot Beeldend Creatief Therapeut heb gevolgd, en deze in 2013 heb afgerond. In deze tijd kreeg ik mijn eerste hond: Alto.

Door middel van cursussen en opleidingen, ben ik mijzelf steeds meer gaan ontwikkelen waardoor mijn kennis enorm werd vergroot. Inmiddels jaren later vindt ik ontwikkeling en het het vergaren en overbrengen van kennis nog steeds super belangrijk. Hierom blijf ik ook actief zoeken naar nieuwe methode om honden en hun baasjes te ondersteunen. Benieuwd naar de de bijscholingen? Klik dan hier.

“Ik heb de mooiste baan ter wereld!”

Aldus Selma Bayrak

In de afgelopen jaren heb ik andere honden en hondeneigenaren begeleid in leerprocessen. Hierbij ging het om het aanleren van basisvaardigheden, maar ook om inzicht te krijgen in gedrag en het ombuigen van ongewenst gedrag. De meeste honden en eigenaren hebben gemeen dat zij graag samen een fijne tijd en plezier hebben. Dat wordt dan ook zeker meegenomen in de oefeningen en trainingen.

Naast oefeningen gehoorzaamheid is er ook aandacht voor de relatie tussen hond en eigenaar. Dit is ook wat ik door middel van DoggyDoe wil bereiken. In de training en de omgang met de hond vind ik welzijnsgericht werken vanuit wederzijds respect super belangrijk.
Leren luisteren naar je hond en ontdekken waarom hij doet wat hij doet. Dit is echt de eerste stap naar een gelukkig honden (en dus ook baasjes) leven.

Mijn grootste hobby: met mijn eigen honden bezig zijn. Momenteel heb ik een roedel van drie. Maui (Tamaskan), Toet (Poedel x Ridgeback/Duitse Dog) en Aya (Dalmatiër). Naast mijn (huidige) eigen honden, heb ik in de afgelopen jaren vele honden mogen opvangen. Super interessant en leerzaam maar ook echt heel dankbaar werk.